Aktualitások

Bottéka - Zenélünk a teraszon />

Bottéka - Zenélünk a teraszon

Ha péntek, zenélünk a teraszon!

Üdvözöljük! />

Üdvözöljük!

Megújult a honlapunk

Borvidék

Közel tíz hektár szőlőterületünket műveljük Dél-Szlovákiában, a Garam-mentén, 250 méter tengerszint feletti magasságban a muzslai hegyen.

Ez a történelmi borvidék a Garam és a Duna által bezárt háromszög földrajzi középpontjában fekvő muzslai dombok déli oldalán található, mely az esztergomi bazilika egykori szőlőskertje volt. Talaja vulkanikus alapú agyag, mészkőben és ásványokban gazdag.

Pincészetünk régi vágya, hogy visszaszerezze a Garam-menti falvak egykori fényét, hogy adottságaihoz méltán  működő borvidék, illetve ami ennél is több: turisztikai kistérség legyen a három folyó, a Garam, a Duna és az Ipoly találkozása.
Ehhez elengedethetetlen, hogy a borok mellett felépüljön a helyi alapanyagokra, helyi munkaerőre és helyi hagyományokra épülő gasztrokultúra és turizmus.

Borok

Borainkkal szeretnénk hozzájárulni, hogy borvidékünket, tágabb értelemben Közép-Európát,  mielőbb felfedezzék az igényes borfogyasztók a világ minden tájáról, ezért a szőlőt biodinamikus szemlélettel műveljük, borainkat pedig tradicionális módon, adalékanyagok hozzáadása nélkül, fahordókban és amfórákban  spontán erjesztjük majd seprűn érleljük.

Boraink nagy részét szűretlenül, minimális kén hozzáadásával palackozzuk.

Célunk, hogy mindenkori tudásunk szerint, minimális beavatkozással  készített borainkkal közvetítsük a kivételes adottságú muzslai terroirt.

A természethű, natúr bor nem más, mint sok-sok letisztult apró mozzanat összessége - szőlőben és pincében egyaránt.

Nagy hangsúlyt fektetünk  borvidékünk hagyományos fajtáira mint a furmint, hárslevelű, olaszrizling, juhfark, kékfrankos és a kadarka.

Világfajták közül pedig a rajnai rizlingen és a pinot noir-on van a hangsúly.

Béla 86. Panzió

Hangulatos vendégházunkban egész évben várjuk vendégeinket.

Négy darab kétágyas szoba áll rendelkezésükre, nyáron kültéri medencével, terasszal, tavasztól őszig pedig biciklikölcsönzési lehetőséggel.

Reggelit és vacsorát is tudunk biztosítani vendégeink számára, száz százalékban régiónk alapanyagaiból.

Ipolyszalkai ökofarmról  mangalicából készült ételek kerülnek az asztalra, a zöldségek és a fűszernövények pedig  a konyhakertünkből származnak. Borkóstolóinkhoz tökmagolajat,  házi tejfölt és vajat, valamint saját sütésű kenyeret kínálunk.

Borkóstoló és szállás előzetes egyeztetés alapján foglalható:

+421 905 222 995, +421 905 296 595

Bottéka

Bottéka – Észak-Pannon borbár és bolt

Révkomárom főterén, a Klapka téren található borbárunk és borszaküzletünk filozófiája, hogy Burgenlandtól Esztergomig egy helyen kóstolhatók és vásárolhatók legyenek Észak-Pannónia meghatározó tradicionális borászatainak natúr borai.